Pelarsalen

Pelarsalen uppe i det nordvästra hörnet av Uppland, är något så ovanligt som en nästan monumental liten uppländsk skog. Det rör sig om ett par hektar av framför allt tallar. Dom äe gamla och har fått växa orörda I upp mot 250 år och under den tiden nått en ansenlig höjd. Svensk skog av den åldern och dimensionen blir alltmer ovanlig.

Pelarsalen ligger några mil söder om Dalälven,  intill Kerstinbo i Heby Kommun,. Nära Tärnsjö, Gysinge och Östervåla.

Man parkerar ute vid vägen, vandrar längs en mjuk stig några hundra meter och därefter är man mitt ute i en vacker skog. Man andas frisk luft och njuter av skogens dofter och ljud. Från tallarnas kronor högt där uppe hör man ett stilla brus.

Pelarsalen passar mycket bra att kombinera med Dalälven, Gysinge och Färnebofjärdens Nationalpark. Med lite tur kan man däruppe se både Örn och Fiskgjuse…

/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer